Η ανάγκη δημιουργίας του blog

Adams Robert-079

Στο blog αυτό θα αναρτούνται άρθρα ή σκέψεις τα οποία θα αναφέρονται σε προβληματισμούς ή συμπεράσματα γύρω από το χώρο της ψυχοθεραπείας αλλά και της θεωρητικής μου εκπαίδευσης πάνω σε ψυχαναλυτικό πλαίσιο η οποία και διήρκησε επί 5 χρόνια. Δεν θα υποστήριζα ότι οι μελλοντικές αναρτήσεις θα διεκδικήσουν δάφνες «επιστημονικής αρτιότητας» από άποψη τεχνικής παράθεσης. Περισσότερο νομίζω ότι αυτό το blog είναι μια απόπειρα (αποννενοημένη ή όχι θα δείξει) ώστε να συναντηθούν στο γραπτό λόγο οι απόηχοι ή τα απόνερα θεωριών από τις οποίες επηρρεάστηκα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου με τις εμπειρίες από το κλινικό έργο. Είτε σε επίπεδο πρακτικής άσκησης είτε σε επίπεδο συνεδριών στο γραφείο.

Ίσως γιατί κάθε κλινικός επαγγελματίας νοιώθει την ανάγκη να «ακούσει» τον εαυτό του στο που βαδίζει αλλά και το σημαντικότερο για μένα το που στηρίζεται στο δύκολο έργο της προσέγγισης των «ανθρωπίνων δυσκολιών» των ασθενών του.

Από αυτή την άποψη η «πειραματική» παράθεση «θεωρίας», «πράξης» και «προσωπικής αντίληψης» είναι ένας συγκερασμός μεταξύ αυτού που «έμαθα» αυτού που «νομίζω ότι ξέρω», «αυτού που κάνω» και τέλος αυτού «που νομίζω ότι κάνουν» άλλοι επαγγελματίες.

Τα άρθρα περισσότερο θα αναπτύσσονται σε συνειρμικό πλαίσιο για αρχή γιατί μόνο έτσι πιστεύω ότι μαθαίνει κανείς αυτό που νομίζει ότι έχει μάθει..

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και η ψυχανάλυση ξεκινάει με συνειρμούς.. Συνειρμούς γι αυτό που μας έρχεται εκείνη την ώρα που μας πάει σ αυτό που έχουμε ξεχάσει ώστε να βρούμε «αυτό» που στ αλήθεια θα θέλαμε να πούμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s